Weetjes die je moet weten voor je een hond in huis haalt of als je een hond in huis hebt.

 1. Wanneer je de hond in huis haalt is hij NIET proper. Lees, je moet puppytraining geven, geduld hebben, veel plas en kak opruimen,….
 2. Je kan bijlange niet meer gaan slapen wanneer jij het wil, want je moet rekening houden met de hond. ’t Is te zeggen, als je niet wil dat hij wakker is om 05u in de ochtend mag je hem niet te vroeg in de bench stoppen in de avond.
 3. Wanneer de hond blaft moet je je bed uit in de ochtend, want dan start de dag. Je kan proberen te negeren, maar wakker om 06u is wakker om 06u. (ik slaap daar helaas niet doorheen)
 4. Als je een propere bench wil was je die best geregeld uit, moet je het kussen erin vaak wassen.
 5. Laat NIETS in de zetel liggen of op een hoogte waar hij/zij aankan. Hij/zij eet ALLES op. Boeken, tijdschriften, schoenen, Ipadhoes, oortjes van GSM, bakjes van de TV,…. (yip al allemaal zaken die er moesten aan geloven)
 6. Wees geduldig in alles. Geduld is een mooie deugd.
 7. Als je andere huisdieren hebt hou er dan rekening mee dat het niet altijd zoals in de films is waar ze braaf samen in een mand of zetel liggen. Bij ons leven ze werkelijk samen zoals het gezegde “als kat en hond”.
 8. Als je zoals wij een hond neemt die niet zo netjes drinkt kan je er maar beter snel bij zijn om zijn muil af te kuisen als hij heeft gedronken. Anders: waterstraat doorheen je huis
 9. Hou steeds een vod klaar om poten af te vegen als ze van buiten komen en het nat is.
 10. Hou er rekening mee dat ze jouw agenda overhoop kunnen gooien, ziekte : dierenarts, en dan kan dat meestal niet wachten.
 11. Neem een deftige hondenverzekering, kosten kunnen snel oplopen. Onze hond had een operatie en die kostte 427€. Dan spreek ik niet van de consultaties vooraf of achteraf….
 12. Je kan er leuke wandelingen mee maken, maar vergis je niet, hondentraining is aangeraden want zonder vlieg je mee met de hond en gaat het kris kras.
 13. Honden training helpt echt, je leert alles wat je moet weten over hondenmanieren. Wijzelf namen een privétrainer waar we erg tevreden van zijn. http://www.dogsanddiscipline.be/
 14. Als ze hun kakje in de tuin neerleggen moet je dat ook opruimen in “poepzakjes”. Reken toch maar op 2-3 keer per dag als je een hond hebt met een gezond stoelgang.
 15. Ze vertonen pubergedrag en je moet hen net als bij kinderen aanleren wat mag en wat niet mag. Dat kost opnieuw tijd en stress, vaak zal je je ook ergeren.
 16. Mijn lijstje is waarschijnlijk nog niet ten einde, maar wel belangrijk is dat je er veel liefde voor in de plaats krijgt. En liefde, dat is één van de schoonste dingen in het leven die er is!

 

Ik wens jullie dus alleen een liefdevol weekend en verwen jullie mama maar goed op Moederdag zondag!

 

4 reacties op ‘Weetjes die je moet weten voor je een hond in huis haalt of als je een hond in huis hebt.

 1. Onze Archie had ons tv bakje ook eens te stekken 🙄. Zucht. Verder zijn er hier ook al twee paar teenslippers gestorven en weten ze om de een of andere reden ook altijd ergens een sok vandaan te halen. Inderdaad veel pipi en kaka opruimen en pootjes afkuisen. Die privétraining lijkt mij wel handig! Dat ga ik eens bekijken. Wij doen het nu zelf maar ’t lijkt me leuk om er iemand met verstand van zake bij te hebben.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s