Reizen in de verre toekomst…

Corona, iedereen is het beu gehoord en gezien en bij sommige families sloeg het virus in als een bom.
Ik probeer dus niet te klagen en zagen zolang ik gezond ben. 🙂
Integendeel, ik heb tijd tekort! Maar vandaag maak ik graag tijd om te bloggen en om blogs te lezen. Efkes ME-Time!

Wat ik het meeste mis: REIZEN. De wereld en culturen ontdekken, herinneringen maken, zaken beleven en genieten en die laten binnenkomen. Want een genieterke dat ben ik wel.

Normaal gaan we in mei naar Ibiza, niemand die weet of dit zal kunnen doorgaan.
Maar 14 dagen terug zag ik via een Facebook-vriend die zelf een reisbureau heeft (UniQuest te Poperinge) staan: “Lapland Action programma voor februari 2022”. En een paar foto’s die me deden smelten.

Reizen in een kleine groep… Hmmm hoe overtuig je dan je echtgenoot die niet op commando wil gaan kakken als een ander het zegt ;-).
Door het programma, de foto’s, even onthaasten van het werk,… Het vroeg een aantal dagen denkwerk maar jawel, deze week zei hij JA.
Lapland here we come!

We logeren in De Arctic River Lodge ligt in Tärendö, een klein dorpje dat aan een van de grote rivieren in Lapland ligt. Het dorpje ligt ruim 100 km ten noorden van de arctic circle of poolcirkel, midden in de aurora zone. Johan en Sara kochten een oud schoolgebouw en renoveerden het in een smaakvolle Scandinavische stijl. De huskykennel ligt in het prachtige bos en telt 80 enthousiaste viervoeters.

Voilà sie, daarvan alleen al werd ik blij, de ligging 🙂

We gaan op Husky-expeditie, voor een volle dag, en doen daarmee 35km doorheen de prachtige, uitgesterkte en besneeuwde bossen.

We gaan op stap voor een dag met een sneeuwscooter doorheen de wildernis. We volgen hiermee een route “Great river trail” net iets spannender dan de gewone tocht naar het schijnt.

We zullen kunnen lunchen bij het haardvuur, er zijn heerlijke diners voorzien.
Er is uiteraard ook voldoende vrije tijd voorzien waarin je kan doen wat je wenst en waarin je kan ijsvissen, of een andere uitstap plannen.

Er is ook voorzien om het noorderlicht te gaan bekijken op een goed plekje, maar daar ben je natuurlijk nooit zeker van!

Awel ja, een mens teert op die vooruitzichten nietwaar?

Geen zorgen, ik stuur wel een verslag nadien hoor 🙂 Nu ga ik vooral een beetje verder dromen!

13 reacties op ‘Reizen in de verre toekomst…

 1. Reizen naar de sneeuw: thanks but no thanks. Het bestaan is al koud en kleurloos genoeg. Doch dat neemt niet weg dat velen er tuk op zijn, zoals jullie. Fijne vooruitzichten, kortom. Het plannen van de reis is reeds de helft van het genot.

  Like

  1. Ik hou eigenlijk zowel van de sneeuw als de zon. Maar als je weet dat ik 43 ben en het geleden is van mijn 17de dat ik naar de sneeuw reisde dan zegt dat veel. Dit gaat hier denk ik meer om het avontuur en de natuur. Maar normaal kiezen we dus andere vakanties. En daarom kijk ik ernaar uit, t is eens iets anders ☺️

   Like

 2. Waarom verdween je ineens uit mijn reading-lijst? Haal raar soms, dat WordPress gedoe.
  Zo’n reis ziet er prachtig uit. Wij maakten er vroeger meerdere, en trokken ons helemaal niets aan van de groep. Kakten ook niet op commando, maar stonden paraat als de bruine ridders zich aanmeldden.
  De reis is jullie gegund, maar wij gaan niet mee. Veel te koud…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s