‘k Jeune mie

Voor de niet West-Vlamingen eerst even een vertaling. “‘k Jeune mie” staat gelijk aan “ik amuseer me”.
Want meer dan ooit waardeer ik de tuin. We zijn al meer dan een jaar beperkt in onze vrijheid om te doen en laten wat we willen, dan blijkt die tuin goud waard voor mij.
Jawel, als regelmatige thuiswerker drink ik graag een kopje koffie buiten op één van de banken. Ik hoor de vele vogels fluiten en de stress glijdt van me af.
Een uurtje wieden en snoeien zorgt ervoor dat ik even niet nadenk.

Het levenstempo ligt lager in Corona tijden en dat is helemaal prima zo voor mij. Ik heb meer oog voor wat thuis gaande is, voor de kinderen en voor al het schoons dat de natuur te bieden heeft.
Een wandeling, bloempotten vullen, meiklokjes verplanten van bij mama thuis tot in mijn tuin wetende dat die van mijn grootmoeders tuin komen,… allemaal kleine gelukjes waar mijn hartje blij van wordt.
Groen is belangrijk voor mijn welbevinden merk ik nu. Het geeft me rust.
Maar ook stilte als in geen wagens voorbij horen razen. In onze vorige tuin was dat wel en dat stoorde me. Nu hoor ik vooral de natuur.

Ik zaaide veldbloemen met daarin mijn favoriete bloem, de klaproos. Butterfly mix 🙂 Dat hierbij zo’n bloem kan verdwalen in de tuin en uitbreiden, dat vind ik niet erg.
Het is heerlijk om te zien hoe de vaste planten zich een weg naar boven banen. De vijgenknopen in de boom duwen al en ik ben al benieuwd naar de oogst.
En ja ik kijk uit naar reizen, op restaurant gaan en vriendinnen zien, maar thuis wacht er telkens weer een oase van rust en groen en bloemenpracht en dat maakt me blij.

En zoals je gewoon bent, foto’s zeggen nog meer dan woorden.

19 reacties op ‘‘k Jeune mie

 1. Ik geniet ook wel van onze tuin, maar werken in de tuin laat ik met veel plezier aan mijn wederhelft over.
  Van lawaai van de straat hebben we gelukkig geen last. Ook niet van lawaaierige buren.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit is wat we een strakke tuin noemen. De bloei komt vooral uit potten, zie ik. En dat moet kunnen, natuurlijk.
  Nooit eens gedacht aan een rijkgevulde border vol bloeiende vaste planten, rozen en heesters? Vlinders en bijtjes zullen dan tevens snel vriendjes worden. Bovendien is zulks een ware streling voor het oog. (En niet zelden ook voor de neus!)

  Like

  1. Oh jawel, alles wat je ziet van siergras gaat er nog uit en die hele grote haag/struik ook. En dan maak er een prachtige bloementuin van! Ben me nu vooral aan het voorbereiden- ontwerpen- nadenken. Maar zal voor volgend jaar zijn. Ik wil er eerst een jaar wonen opdat ik goed weet wat ik wil en alle plannen klaar heb. En de veldbloemen die ik nu strooide, die zijn pas voor de zomer hè ☺️

   Geliked door 1 persoon

 3. Wow wat een tuin! Mooi zeg! Een waar paradijsje!
  Wij wonen al 15 jaar in een huis zonder tuin en het zal nu de eerste keer zijn dat ik dat ook aanvoel als een gemis, stomme corona. Maar kijk, binnen anderhalf jaar hebben we een minituin en een dakterras. Danku corona 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Als ik jullie tuintje zie, dan snap ik heel goed dat jullie er erg veel van houden…. Corona heeft voor veel mensen het tempo naar een ander (ook wel beter) niveau teruggebracht, al denkt niet iedereen er zo over. Alles hangt van de persoonlijke situatie af, denk ik.
  Groetjes,
  Rudi

  Geliked door 1 persoon

 5. Prachtige tuin hebben jullie! Die leibomen en dianthus spreken me zéker aan. En dianthus is vorstbestendig, heb me ook 2 bloempotjes gekocht voor hier op het balkonterras. Hier even mee komen genieten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s