Een hond in huis…

Zo’n 3 jaar geleden begon mijn man voor het eerst te praten over een hond. “Hij had dit altijd al gewild” zo zei hij….

Ah ja? Vreemd want hij zei er nooit eerder iets over. Ik zei dan ook resoluut NEEN. Want toen dacht ik dat ik een echt poezenmens ben. We hebben namelijk Yoda de poes ook en ik heb al van toen ik klein was poezen. Molly, Bolleke, Zorro, Minou, Kenobi… (I know, we waren in de tijd niet zo innovatief met namen) 😉

Mijn man is een volhouder en op den duur zaten ze hier thuis met 5 op hun knieën.
En zo ontstond mijn “HONDENCONTRACT” voor hen.

Hondencontract onbepaalde tijd voor alle gezinsleden van **** – ***

Tussen: Mevr ***met woonadres ****

En: Honden eigenaars Mijnheer T***, Mijnheer T***, Mevrouw B*** en Mevrouw L***, alleen wonend in de ***

WORDT HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN:

Artikel 1:
Het gezin **** – *** haalt een Engelse Bulldog in huis voor onbepaalde duur met ingang van 27-12-2018.
De hond zal voornamelijk onder de vleugels van T*** zijn opvoeding genieten.
De hond moet van het mannelijk geslacht zijn.
De hond komt van bij een erkende fokker met een goede naam en faam.
Fons wordt met liefde omringd en iedereen zal er mee spelen en hem aandacht geven.

Artikel 2:
T*, L, B, T verbinden zich er toe voltijds voor Fons te zorgen. Hij of zij zijn bereidt om alle arbeidsuren te verrichten die nodig zijn opdat Fons zich gelukkig zou voelen. Alle zorgen voor Fons zijn onbezoldigd.

Artikel 3:
Remuneratiepakket:
De zorgen voor Fons worden gratis en zonder mopperen geleverd.

Artikel 4:
Fons is niet belangrijker dan Yoda. Yoda kan niet gestraft worden omwille van een uithaal met haar klauwen, Fons kan eveneens niet gestraft worden bij een uithaal aan Yoda. Tenzij de uithaal niet proportioneel is. De volwassenen kunnen daarover beslissen.

Artikel 5:
T stelt een hondencorvée op. Dit corvée valt niet samen met het andere corvée aangaande de tafel afruimen. Tijdens het corvée zal zonder mopperen gestofzuigd worden en zal Fons een kleine wandeling maken met de persoon van corvée.

Artikel 6:
Alle leden van dit contract geven Fons de nodige aandacht en knuffels en geven Fons dagelijks eten en drinken. T draagt hierbij de hoofdverantwoordelijkheid.
Tevens draagt T de hoofdverantwoordelijkheid om Fons zijn vuile poten op de witte gietvloer af te kuisen en zijn “straat” water wanneer hij gedronken heeft. Hij moppert hierbij nooit, zegt hierbij nooit dat hij “het straks” zal doen en voert dit te allen tijde uit. De hond krijgt geen tafeleten en enkel gezonde voeding.

Artikel 7:
De hond gaat dagelijks mee naar het werk met T, waarbij hij ervoor zorgt dat de hond zijn plasje en kakje kan doen. Wanneer de hond uitzonderlijk niet mee kan naar het werk, dan komt T tussenin naar huis om de hond uit te laten, eten en drinken te geven en er even mee te spelen. De hond wordt niet thuisgelaten overdag mocht het moeilijk worden met de andere honden in Q.

Artikel 8:
Wanneer de hond gezondheidsproblemen kent zal T zijn agenda aanpassen om met de hond naar de dierenarts te gaan en de nodige medicijnen te halen.
Tevens staat T in voor de nodige inentingen en opvolging.

De dierenarts mag een arts naar keuze zijn.

Artikel 9:
Wanneer we op reis gaan of op weekend zal Dhr T altijd voor opvang zorgen en staat hij tevens in voor het brengen en het ophalen van de hond. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

Artikel 10:
Krassen op de witte gietvloer die toegebracht werden door de nagels van Fons worden door T behandeld met een speciaal product, zodoende de krassen verwijderd worden.

Artikel 11:
T gaat van bij de start naar de hondenschool met Fons, dit om hem te leren luisteren en de juiste manieren te leren. De hond wordt consequent opgevoed door alle leden van het gezin.

Artikel 12:
T ziet erop toe dat de hond niet verweten wordt. (stomme hond,…)

Artikel 13:
Urine en uitwerpselen, braaksel,…. Worden te allen tijde onmiddellijk opgeruimd door mensen opgenomen in dit contract.

Artikel 14:
T staat in voor het wassen en kammen van de hond, dit op regelmatige basis cfr de hond het nodig heeft of ruikt.

Elke gebruiker verklaart een exemplaar ontvangen te hebben,

Ondertekend te Kuurne op 27-12-2018,

De eisen steller I                                                                    De hondenverzorgers ,

Zoveel jaar later kunnen we kort zijn. Moeder doet hier zo goed als alles. Het enige wat T soms doet is de honden wassen. Liefde krijgen ze wel in OVERVLOED. ZE ja, want ondertussen hebben we al 1.5 jaar 2 honden.
Stront en spuw zijn voor moeder 😉 Ze gaan niet mee naar het werk. We gaan wel vaak samen naar een hondenpark of samen wandelen.

Maaaaaaar ik ben wel een echt hondenmens geworden. Je krijgt er zoveel liefde van terug, zoveel warmte en vriendschap.
Hun gesnurk, zelfs hun kattenkwaad. Ik neem het er allemaal bij.
In coronatijden luxe voor hen, ze zijn echt nooit meer alleen thuis. Ze houden me gezelschap in mijn bureau. Oh jawel, we genieten van ze 🙂

Ze geven zeker extra werk op alle vlak, ze moeten opgevoed worden, er moet meer gepoetst worden en je moet je tuin hondenproof maken.
Fons heeft de bijnaam HOUDINI Fons, want die kan verdwijnen in de kleinste hoekjes en kantjes een voor je het weet is hij stiekem op pad. Hij kan dat, ook al weegt hij 30 kilo.

Alice heeft een foute beet waardoor haar voortanden een beugel kunnen gebruiken, maar ja, zag je al eens een hond met een beugel 😉

Anayway, ik heb een groot dierenhart en die hebben het alvast gestolen!

ALICE

                                                                                                                                    

FONS
YODA

14 reacties op ‘Een hond in huis…

 1. Geweldig dat contract ! Doch, ik denk dat je de medebewoners eens moet wijzen op de inhoud. Ik neem aan dat ze het met zijn allen ook ondertekend hebben….. 😉
  Ja dieren stelen je hart, of het nu een kat of een hond is of een ander dier. Zelf had ik Golden Retreivers, nu is er een poes in huis. Totaal anders maar evengoed zijn we dikke vriendjes geworden.

  Like

 2. Geweldig idee dat contract, al blijkt het dan vooral in theorie een goed plan en net iets minder in de praktijk 😉
  De zorg voor de hond wordt hier wel goed gedeeld. De kinderen zijn nog net iets te klein om hem alleen uit te laten, maar ze gaan wel regelmatig mee en toen hij nog een heel kleine pup was hielpen ze wel om op hem te passen, we konden die geen seconde uit het oog verliezen.
  De konijnen echter, daar draai ik volledig voor op. Ik denk dat ik 3x/week het kot kuis, mijn man 5 keer per jaar en zoon 1 keer per maand ofzo…

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilarisch, maar er “boenk” op.
  Wij zijn super verliefd op onze viervoeter, Mila, de Ridgeback….
  We zijn een jaar ziek geweest van verdriet toen Luka, onze labrador, overleed, hebben ook echt getwijfeld om terug een hond te nemen. Nu zijn we er blij om, al weet ik dat je me binnen een jaar of 9 ofzo weer bij elkaar kan vegen.

  Like

 4. Wij zijn te weinig thuis om een (of meer) hond(en) te houden. En dus zijn het katten geworden. Die zijn een pak zelfstandiger en kunnen bovendien via een kattenluikje de tuin in en weer binnenkomen.
  Zulk een contract is wel origineel, maar naar ik las is het onderhevig aan ernstige contractbreuk. 😉

  Like

 5. Ik heb helemaal niks met honden, ben er bang van. We hebben wel twee poezen gehad, allebei moeten laten inslapen. Nu geen huisdieren meer want wij zijn veel te vaak weg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s