Wow, We’re going to Ibiza!

Vorige jaar in Mei zouden we naar Ibiza gaan. ‘k Hoef er geen tekening bij te maken: CORONA.
’t Was thuisblijven dus.
In de zomer was het even beter met het virus en in het najaar was Corona terug te woekeren.
Maar tijdens een gekke bui eind oktober dachten wij, we boeken gewoon terug voor mei 2021 en zien wel. Het was nog veraf, niemand die wist wat de toekomst zou brengen.
Tot deze week was ik er ook zeker van dat het niet zou doorgaan.

TOT deze week dus, de vluchten werden bevestigd, het hotel bevestigde. HET GAAT DOOR!
Vreemd. Maar ik zou niet gaan als ik anderen in gevaar kon brengen of als ik in Quarantaine moest enz. Want dat is niet mogelijk met onze job en ons gezin.
Echter is IBIZA Oranje zone, en dus veel veiliger dan hier. Een mens zoekt dan op hoe of wat…

Het zonnetje schijnt, de temperaturen stijgen maar het is op het eiland nog verrassend leeg. De eerste rechtstreekse vluchten gaan weer. Toch hoor ik alleen maar positieve geluiden van mensen die het wel gedaan hebben. De cijfers liggen nog steeds erg laag, het is gezellig en ontspannen op het eiland, de terrassen zijn open en de stranden zijn mooier dan ooit. Ik ben blij dat er vanaf 24 april nieuwe regels gelden:

 • De avondklok is een uur verlengd en nu geldig van 23.00-06.00 uur
 • De terrassen zijn weer open op 100% capaciteit. Je mag nu met max. 4 personen aan een tafeltje zitten. Ben je met meer mensen? Vraag dan of je twee tafels naast elkaar kunt krijgen waar een klein beetje ruimte tussen zit.
 • De restaurants mogen van maandag tot en met donderdag ook weer ’s avonds open – van 20.00-22.30 uur. Een goed begin!
 • De winkels mogen weer langer open blijven, tot 21.00 uur

Deze regels gelden tot 9 mei. Mogelijks komen daarna terug meer versoepelingen.
Wijzelf vertrekken 13 mei, onze vlucht om 06u in de ochtend. (Ibiza is slechts 2 uur vliegen, ’t is dus een beetje zoals naar Nederland gaan of zo) ALS we natuurlijk niet positief testen op Corona, want België is een rood land, dus moet je een geldige test voorleggen met beperkte duurtijd. Als we terugkeren moeten we ons niet laten testen, want we komen uit een veilige zone.

En dan denk je:

Wat een bizar jaar hebben we achter de rug… Onrustig, onzeker, hectisch en soms zelfs verdrietig. Maar laten we proberen het te vergeten, weer vooruit te kijken en nieuwe herinneringen maken.
Want je bent weer toe aan leuke dingen. Toe aan die onvergetelijke momenten en zorgeloos genieten. Toe aan vakantie…

Dus jawel ik kijk ernaar uit, bestelde nog 2 nieuwe bikini’s en een paar kleedjes 🙂
Zou jij hier nee of ja tegen zeggen als je het zolang op voorhand boekte?
21 reacties op ‘Wow, We’re going to Ibiza!

 1. Ik wens jullie een hele geslaagde vakantie toe en vooral geen onverwachte kenteringen in de huidige toestand.
  Geniet er van ! Wij hebben voorlopig nog niets durven inplannen. Eerst de vaccinaties afwachten.
  Groetjes,
  Rudi

  Like

 2. Onze situatie is zo geheel anders dat ik geen antwoord weet op jouw vraag. Wij hebben een huis in Italië en willen daar eind mei naar toe rijden. Zijn dan beiden voor de tweede keer gevaccineerd en in Italië is het inmiddels code geel.
  Wij gaan dan heerlijk aan het werk in onze tuin, jullie gaan genieten van een fijne vakantie. Geniet van de voorpret!

  Geliked door 1 persoon

 3. Als het mogelijk is zeker doen. Ik zou zelf niet gaan maar dat ligt aan het feit dat ik niet reislustig ben en er niet echt behoefte aan heb. Maar jullie heel veel plezier, fijn als dit keer het gaat lukken. Ibiza is een heerlijk vakantie eiland, ben er heel lange geleden wel eens geweest.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik zou sowieso neen zeggen. Vooreerst is de situatie nog te ongunstig, ondanks het positieve reisadvies, en ten tweede mijd ik dat sterk vervuilende vehikel dat vliegtuig heet. Als we straks ons leven weer hervatten zoals voor covid-19, zijn we hoegenaamd verkeerd bezig.
  Desalniettemin wens ik jullie een fijne reis.

  Like

 5. Dat je gelijk hebt. Wij wachten nog af, vaccinatiedatum, kijken wanneer de kinderen naar de mama kunnen, rode of andere zones en dan zien we op het moment zelf. Zal sowieso deze zomer met de auto zijn. En in november wil ik terug naar Egypte, dat dan natuurlijk wel met het vliegtuig 😊

  Geliked door 1 persoon

 6. Fijne, veilige en gezonde vakantie wens ik jullie. Zelf zou ik pas durven gaan als ik twee keer gevaccineerd zou zijn. Voor ons geldt dit vanaf volgende week. Eerst nog 14 dagen wachten na die prik en dan mogen we weer naar onze eigen stek in Oostenrijk, zonder quarantaine en zonder verplichte test.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ibiza is gelukkig ook zonder quarantaine want anders zouden we niet gaan. De test moeten we voorlopig ondergaan en de vaccinatie afwachten. Wij zijn beide begin de 40 en we zullen van geluk mogen spreken als we een vaccin hebben tegen eind augustus…

   Like

 7. Ik zou hier nee tegen zeggen. Het is namelijk met het vliegtuig én op hotel. Veel te nauw contact daar met veel te veel mensen … Liever dubbel zoveel vliegreisjes als ik ingeënt ben (en dat duurt nu echt nog maar enkele maanden), dan nú nog snel het risico gaan lopen besmet te raken. Ik ken genoeg 40ers die maanden na hun besmetting nog altijd op de sukkel zijn met hun gezondheid.

  De cijfers op Ibiza zelf doen er eigenlijk ook niet toe. Je kan ook besmet worden in de hotellift, waar net voor jou een besmette Fransman in stond (zo’n coronatest is namelijk maar een momentopname), en die besmetting mee naar België nemen.

  Nog een reden voor mij: ik wil niet bijdragen aan het verspreiden van mutaties. Dat doen reizigers nu eenmaal, en daarom zitten we hier langer in de miserie.

  “Een nieuwe studie toont hoe gevaarlijk vliegtuigreizen kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Onderzoekers ontdekten dat 59 bevestigde gevallen die over bijna heel Ierland opdoken, terug te leiden waren naar een internationale vlucht van afgelopen zomer. Dertien van die bevestigde gevallen bleken passagiers geweest te zijn van de bewuste vlucht, waarop overigens maar 49 van de 283 zetels bezet waren.”

  Like

  1. Dag Leen, ondertussen zijn we terug.
   IEDEREEN die op het vliegtuig zat had een negatieve coronatest op zak, niet ouder dan X aantal uur. Als je aankomt op het vliegveld, staan er verpleegkundigen om je temperatuur te meten.
   Het eiland was zo goed als leeg, bijna geen toerisme.
   Er kwam niemand dichter dan 1.5 meter, tenzij de ober die me bediende.
   Elk zijn mening natuurlijk, ikzelf heb geen spijt.
   Mocht het niet veilig zijn, dan had ik het niet gedaan.
   Mocht het niet veilig zijn, dan is het de overheid hun plicht dat te verbieden en het niet toe te laten.
   Maar iedereen is er vrij in natuurlijk.
   We hielden ons aan de regels en nog. Meer kunnen we niet doen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s