Miss Alice

Alice is onze jongste hond en ze wordt 2 jaar deze zomer. Ze is erg speels en actief, zeker voor haar ras, zijnde een Engelse Bulldog.
Ze staan niet gekend als veel energie, maar ik denk dat zij energie heeft voor 2 🙂

In oktober 2020 begon ze echter de manken. Dus als goed baasje ga je naar de dierenarts. Ontstekingsremmers werden gegeven. Echter bleef haar probleem, vooral als ze net was gaan wandelen.
Er volgden nog bezoekjes aan onze dierenarts in november, december 2020. Dan moesten we even afwachten.
Maart 2021 stonden we terug op de stoep, nog andere medicatie werd geprobeerd.

In april is ze onder volledige verdoving gegaan om foto’s te kunnen nemen en wat dieper te kunnen gaan kijken. 200 € armer waren we een vermoedelijke diagnose rijker.
Dysplasie aan de rechterkant.
We werden doorverwezen naar de faculteit dierengeneeskunde te Merelbeke voor verdere onderzoeken.
De dierenarts zei dat ik “tijd moest hebben” als ik er zou heengaan, want ook studenten geneeskunde zijn er aan de slag om de kneepjes van het vak te leren.
Ik nam een halve dag verlof en had een afspraak om 09u15.
Alice kreeg een stap-test, haar pootjes werden uitgebreid onderzocht en meerdere studenten keken ernaar, net als de professor.
” Er zal een scan genomen moeten worden mevrouw, alleen daarop zullen we alles in detail kunnen zien. Maar dat is wel duur en ze moet terug onder volledige narcose.”
Maar ja, wat doe je dan hé? Het is een jonge hond, je ziet ze graag, dus ja.
Ik vroeg “Wat is duur?” (want wat voor de één duur is, kan voor de ander niet duur zijn)
“800 voor de scan alleen.” Slik, ok dan.
Mijn halve dag verlof werd een volle na een telefoontje naar mijn zaakvoerder. Ergens is de namiddag kwam het verdict dat ze dysplasie heeft aan BEIDE ellebogen. Dat het aan beide kanten was had ik niet zien aankomen. Ze is nochtans een hond met een stamboom en cfr hen zou dit genetisch zijn.
Er werden beelden getoond en idd, het was bij beide te zien. De oplossing? Een operatie.
De datum werd vastgelegd, zijnde 26-05-2021. Ik betaalde braaf 853 €.
Eenmaal thuis las ik er het aankoopcontract op na, was we betaalden 2250 € toen ze ze aankochten, al gauw werd duidelijk dat we er niet ver mee zouden moeten lopen… Die mannen dekken zicht goed in.

26-05-2021, Alice is klaar voor de operatie en we waren nuchter in Merelbeke om 07u45.
Alles werd overlopen, ik moest een contract ondertekenen, de prijs werd besproken.
Ze moest echter wachten tot de middag voor ze mee mocht, oharme.
Ik mocht ze om 16u30 terug gaan ophalen, ze zag er goed uit. Ze mankte wel, maar dat was normaal. Alles was goed verlopen en ze was superblij mij te zien 🙂 (en ik haar)
De prijs werd uiteindelijk 2268.99 € meteen te betalen.


“En hoe spreken we verder af voor de nabehandeling mevrouw?”
“Euuuhhh, nabehandeling, daar zei niemand me iets over….?”
” Ah ja ze moet 6 laser en Kinébeurten krijgen hier in Merelbeke en dan nadien fysiotherapie in het water.”
Slik…. ik werk voltijds, Merelbeke is niet bij de deur, hoe ga ik dat georganiseerd krijgen?
Maar opnieuw, een mens doet wat moet voor zijn dier en op 31-05 stond ik al op de stoep voor de eerste behandeling.
Ik kreeg een beurtenkaart: 430.16 € meteen te betalen.

Alice doet het voortreffelijk, ze is herstellende, mankt nog maar dat heeft tijd nodig. Ze krijgt massa’s liefde!
Volgende week 3 kiné beurten op de planning.

Als ik alles optel… dan slik ik even.

31-10-202043,11
16-11-202040,36
30-12-202091,23
14-4-2021200,93
11-5-2021853,87
26-5-20212268,99
31-5-2021430,16
3928,65

Maar ja, alles voor je hond zeker?
Bij een volgende hond nemen we denk ik een verzekering. Al heeft een collega van me 3 honden en zegt ze dat het soms gewoon geluk of pech is.
Ik besef ook goed dat er mensen zijn die hun hond zouden moeten laten lijden of de hond laten inslapen. Dus ik ben dankbaar dat het anders kan.

En geef toe, ze is toch een schatje? 😉
(ze is niet de knapste, I know, maar door de liefde die ik voel is ze voor mij WEL de knapste)

18 reacties op ‘Miss Alice

 1. Heel duur inderdaad, maar voor je huisdier heb je veel over. Feit is dat heel wat eigenaars van honden dit gewoonweg niet kunnen betalen en dan blijft alleen inslapen over.

  Like

 2. Ik zou net hetzelfde hebben gedaan, maar het is verdorie toch wel verdraaid duur. Heel wat mensen kúnnen dit simpelweg niet (meer) betalen. Doch daar malen de dierengeneeskundigen al lang niet meer om. Kassa kassa, wat ik u brom.

  Like

 3. Ja de liefde is zo groot je zou er alles voor doen,mijn kat had diabetes en moest ze iedere dag een spuitje geven en speciale voeding en ik heb dat ook gedaan, en inderdaad Alice en Fons zijn schatjes

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja Merelbeke, ik ken het daar ook. Heb daar met mijn vorige hond tranen met tuiten geweend. Een ongeneeslijke autoimmuunziekte was het verdict. En veel centen kwijt maar wel een topteam, zowel de studenten als de profs. Alles voor je dier hè, da’s hier ook zo. En zo’n verzekering hebben we voor onze hond nu ook overwogen. Maar dat is inderdaad verschrikkelijk duur en het dekt niet alles.

  Like

 5. Arme Alice, toch erg op zo jonge leeftijd al zo’n problemen. Heb je het gemeld aan de fokker? Dat ze toch uitkijken met die lijn? We zullen er maar vanuit gaan dat ze het niet wisten zeker?
  Wij zouden in elk geval ook die beslissing hebben genomen, al blijft het slikken he, zo’n smak geld. Maar wat doe je anders.
  Over verzekering lopen de meningen uit elkaar, ik hoor dat je evengoed het bedrag dat je daaraan betaalt zelf kan sparen, in elk geval toch als de honden zoals zo vaak pas op latere leeftijd ziek worden, maar dat weet je natuurlijk nooit op voorhand, wanneer de kosten gaan komen…
  Spoedig herstel in elk geval voor Alice!
  (en amai wat een prijs, ik dacht dat onze Cosmo duur was maar dat valt dan goed mee in aankoop)

  Like

 6. Dit is een logje met véél waarheid die helaas véél mensen niet zien (of willen weten) natuurlijk.
  Zelf mag ik met Luca, mijne Jack Russell absoluut niet klagen, maar het klopt, een huisdier kost geld, of het nu kanarie vogels, katten of honden of konijnen of vissen zijn… ‘T is een goudmijn.
  Zelf ben ik ook van de ingesteldheid, alles voor je huisdier (wie daar anders over denkt moet zich geen huisdieren aanschaffen denk ik dan bij mezelf). Zelf doe ik héél veel om Luca kei gezond te houden : maandelijks ontluizing pilletje en een elke 3 maandelijkse ontworming pilletje. Ter preventie van natuurlijk, prijskaartje van de visite bij de dierenarts, pillen en consultatie : 60€ (zeker niet overdreven duur, in mijn opzicht) ; Snoepjes voor de tanden (enkel te krijgen bij de dierenarts zelf), zonder suiker en alle ander middelen er in : 14€ (per maand)

  Bij de Maxizoo koop ik haar plas matjes met grasgeur aan en leg ik me telkens een voorraad knabbel zaken aan als traktatie wanneer ze goed gegeten heeft. Prijskaartje voor alles te samen, al gauw 100€, doe ik om de 3 maanden.
  Buiten dit alles mag ik gelukkig niet klagen en mijn beide pollekes kussen wat Luca betreft, maar je moet maar eens de malchance hebben dat je je hond moet laten opereren… ik mag er niet aan denken.

  Like

  1. Wat jij doet doen wij ook en inderdaad het is mega duur, maar als je ze graag ziet heb je dat ervoor over. Je leeft mee als ze pijn hebben en dat maakt dat ik extra week word dan. Ze heeft nu al enkele kiné beurten achter de rug, volgende week nog 2 en ze is flink maar dapper 🙂

   Geliked door 1 persoon

   1. Hehe, ja, huisdieren zijn extra kinderen die niet kunnen spreken hé 😉

    Mijn ouders zeggen dat Luca dat al goed weet hoe ze me bij momenten moet om de poot draaien. Als ze wil dat ik ten tonele verschijn, dan jankt ze eens paniekerig alsof ze zich pijn gedaan heeft en uit reflectie van bezorgdheid van ik dan meteen kijken en dan is ze blij hé 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s